HTML

Rajzolás képzeletből

Tapasztalatok a képzeletből való rajzolásról/festésről főként kezdőknek.

Friss topikok

Címkék

Fantázia fejlesztése 5/2 - Természet

Haemologin 2012.12.24. 20:28

Fantáziánkat még számos módon bővíthetjük és ennek érdekében elővesszük a lehető legnagyobb mennyiségben rendelkezésünkre álló segédanyagot, a természetet.
Miért is fontos a természet? Nos mert nem lehet mellette elsiklani. Mindenütt ott van, ez vesz körbe bárhová is mész. Gyakori, hogy mechanikus szerkezeteink is állatok/növények funkcionalitása vagy felépítése/formája által vannak tervezve. Képalkotásunk során új élőlényeket, állatfajokat akarunk majd kitalálni (vagy ezt a feladatot adja a munkáltató), ilyenkor az egyik leglényegesebb szempont természetesen a forma. Ez a legnehezebb része is egyben a dolognak. A meglévő ismereteinkből kell alkotni egy eddig még nem létező dolgot, egy új fajt. Tanulmányozzunk állatokat, miféle funkciója van annak pl, hogy a zebra csíkos vagy hogy a szarvasnak agancsa van. Értelmezzük, értsük meg azt amit látunk a természetben és eme ésszerűségek szempontja szerint alkossuk meg a saját, új fajunkat. A legjobb az, ha egyáltalán nem hasonlít semmi eddigi ismert lényre sem az alkotásunk .. de ezt elképesztően nehéz kivitelezni.
Ha már TV-zünk akkor lehetőleg ismeretterjesztő műsorokat nézzünk ugyanis ezek a leghasznosabbak a természet megértésénél. Persze senki nem várja el az embertől, hogy baromfitelepeken tanulmányozzon szárnyasokat egy készülő dizájnjának eredményességéért. Bőven elég ha guglizunk egy sort vagy természetfilmeket nézünk (ha már bekapcsoltuk a szennydobozt).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://designexperience.blog.hu/api/trackback/id/tr204980439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása